Rhombus: De nieuwe gewikkelde filterkaars

Rechts de Rhombus kaars met verbeterde wikkeling.

Gewikkelde filterkaarsen worden in vele toepassingen gebruikt. Toepassingsgebieden zijn onder andere lakken en verven, inkt, was, koel- en snijvloeistoffen, proceswater en drinkwater. Het is een product dat zeer breed inzetbaar is in het verwijderen van vervuiling uit vloeistoffen. Dit type product levert zeer goede prestaties als het gaat om vuilbergend vermogen, een hoge capaciteit en een laag drukverschil. Het is leverbaar in diverse lengtes van 2 2/3 tot 72 inch en in filterfijnheden van 0,5 tot 150 micron. Standaard wordt een polypropyleen wikkeling en kern gebruikt, afhankelijk van het proces kan men andere materialen gebruiken.

Kortom, de gewikkelde filterkaars lijkt een redelijk standaard product en het productieproces hiervan lijkt eveneens redelijk eenvoudig. Maar pas op! Er zijn wel degelijk grote kwaliteitsverschillen op te merken.

De verschillen zitten, zoals in veel zaken, in de nuances. Kwalitatief goede grondstoffen, de juiste manier en snelheid van wikkelen zijn allemaal van grote invloed op het uiteindelijke resultaat.

EFC heeft door jarenlange ervaring in de productie van filterelementen, onderzoek en testen in de praktijk een nieuwe wikkeling ontwikkeld die zorgt voor nog betere prestaties van dit filter: De Rhombus filterkaars.

De Rhombus filterkaars kent een betere verdeling van het materiaal over de kern dusdanig dat er altijd een consistente goede wikkeling ontstaat die op elk punt op de kaars zorgt voor gelijke eigenschappen. Door een geautomatiseerd proces krijgt u bij iedere levering exact eenzelfde product met dezelfde specificaties als de vorige levering. Betere prestaties, langere standtijden en altijd consistente kwaliteit.

Heeft u vloeistoffen die u moet filtreren, gebruikt u gewikkelde filterkaarsen? Neem contact op met onze specialisten, wij helpen u graag om kosten te besparen! Ook als u wilt testen hebben wij diverse testfilterhuizen voor u beschikbaar.

Hebt u vragen of opmerkingen? Neem contact met ons op via ons telefoonnummer 072-5405454 of via info@efcfiltration.com, wij helpen u graag!