EFC Filterreiniging

Filterreiniging

Het vervangen van industriële filters en filter elementen kan kostbaar zijn. Het reinigen van filters kan kosten besparen. Naast de kostenbesparing kan reinigen ook de belasting van het milieu verminderen. Filter elementen die gereinigd kunnen worden: Vloeistof filters, ontstoffing filters, hydrauliek- en smeerolie filters.

EFC Filtration kan zorgen voor de totale dienstverlening voor het reinigen van uw filterelementen. Dat betekent:

  • Demontage
  • Logistiek
  • Reiniging
  • Kwaliteitscontrole
  • Montage

Dit doen wij met vaste tarieven, zonder verrassingen en snel.

In de volgende alinea’s worden de verschillende processen van het reinigen uitgelegd met daarin de mogelijke toepassingen voor uw bedrijf. Wilt u weten wat wij voor u kunnen doen, belt u dan met Colin Barhorst onder nummer: +31 (0) 72 540 5454.

Thermisch ontlakken & reinigen

Thermisch reinigen wordt ook wel pyrolyseren genoemd en is een methode om producten en productiemiddelen op een milieuvriendelijke manier te reinigen. Dit geldt voor hardnekkige vervuilingen, versleten linings van verschillende materialen en oliën en vetten die duurzaam afgevoerd moeten worden.

In afbeelding 1 wordt het vervuilde filter weergegeven. In afbeelding 2 wordt het thermisch gereinigde filter weergegeven.

Afbeelding 1, vervuild filter Afbeelding 2, thermisch gereinigd filter

Chemisch ontlakken & chemisch reinigen

Chemisch ontlakken is het verwijderen van coatings van alle metalen en diverse kunststoffen. Door middel van een reeks specifieke chemische baden kunnen alle verontreinigingen en coatings(resten) worden verwijderd. In de afbeeldingen 3 en 4 worden de chemisch gereinigde filters weergegeven.

Afbeelding 3, chemisch gereinigd filter Afbeelding 4, chemisch gereinigd filter

Ultrasoon reinigen

Ultrasoon reinigen is een zeer effectieve reinigingstechniek. Dankzij de perfecte dieptewerking in combinatie met de speciaal ontwikkelde receptuur (chemie e.d.) is deze techniek uitermate geschikt voor een grote diversiteit aan producten.

Met name daar waar een dieptewerking en/of een reiniging tot op de micron nauwkeurig wenselijk is, wordt gekozen voor een ultrasonore behandeling.

In afbeelding 5 is een ultrasoon gereinigd filter weergegeven.

Afbeelding 5, ultrasoon gereinigd filter

Verschil in mogelijkheden van de type reinigingen

Thermisch reinigen Chemisch reinigen Ultrasoon reinigen
Lengtes tot 6 meter Lengtes tot 8 meter Moeilijk bereikbare plekken
Max laadgewicht 13.000 Kg Max laadgewicht 2.500 Kg Meest hardnekkige vuil
Kraken van zinklaag Alle metalen mogelijk Zonder aantasting oppervlak
Registratie d.m.v. thermokoppels Behoud van zinklaag Hogere doorloopsnelheid
Milieuverantwoord
Zonder aantasting oppervlak