Filterpatronen in plaats van filterslangen

Meer doen met uw bestaande ontstoffingsinstallatie
Uw installatie voldoet mogelijk niet meer: Emissie-eisen worden aangescherpt, uw systeem is nog ingericht op een lager productieniveau dan uw huidige productie, of uw operationele kosten liggen hoger  dan ze zouden kunnen zijn.
Verschillen
In traditionele filtersystemen worden vaak filterslangen van diverse materialen naaldvilt gebruikt als barrière om de vervuiling uit uw luchtstroom te verwijderen. Deze slangen worden om stalen kooien geplaatst, zodat zij hun vorm behouden. Vervolgens wordt de luchtstroom door de gehele dikte van het filtermateriaal geforceerd, waardoor de vervuiling in de slang achterblijft.Door vooruitgangen op technologisch gebied, is het mogelijk om op machinale wijze filtermedium te vouwen (Plisseren), waardoor een groter oppervlakte (2 tot 4 keer)filtermedium in een gelijke ruimte ingezet kan worden. Dit filtermedium wordt om een kern geplaatst, waardoor de elementen zelf hun vorm behouden.  Door het filtermedium strak te plisseren, wordt de luchtstroom over een groot oppervlakte verdeeld, waar het op het filtermedium blijft liggen.

Voordelen
Het vervangen van uw filterslangen voor geplisseerde filterpatronen kan de volgende voordelen voor u opleveren:

  • Langere levensduur
  • 60% lagere kosten voor installatie en onderhoud
  • Geen slijtage door schuren
  • Tot 58% lagere uitstoot
  • 50% lager energieverbruik
  • 50-70% lager persluchtverbruik

Installatie
De patronen kunnen zonder aanpassing aan uw huidige hardware geplaatst worden door middel van diverse aansluitingen en verloopstukken. Hedendaagse prestaties in uw huidige systeem!

Voor extra informatie kunt u contact opnemen met Mark Dalmaijer onder nummer +31 (0)72 540 54 54.